vragenoververhuizen.nl

Verzekering


VerzekeringDe inboedelverzekering
Als u gaat verhuizen en u op uw oude adres een inboedelverzekering had gaat deze niet automatisch door naar uw nieuwe adres. Dit betekent dat als u uw inboedel verplaatst deze niet of minder verzekerd is. Er gelden dan dus andere of beperkte voorwaarden voor uw verzekering.

Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen is het zo dat als u uw verhuizing niet doorgeeft, de inboedel maar tot 30 dagen na de verhuizing verzekerd is. Het is dus verstandig als u voordat u verhuist dit navraagt en regelt bij uw verzekeringsmaatschappij.

Denk ook na over een aparte of extra verzekering voor als u uw inboedel tijdelijk opslaat of het verhuizen langer duurt dan gepland.

Het transport

Als gaat verhuizen met een verhuisbedrijf zit er vaak een verzekering bij de prijs inbegerepen. Dan is het normaal gesproken zo dat de schade die door toedoen van de verhuizer veroorzaakt wordt is gedekt. Denk er daarbij wel om dat u de dagwaarde krijgt en niet de nieuwwaarde. Vraag dus ook van tevoren tot welk bedrag u verzekerd bent (kijk voor meer informatie onder het kopje regelgeving). Er zijn ook gevallen waarbij de schade niet gedekt is:
  • Als u de in- en uitpak werkzaamheden zelf verricht
  • Als u uw meubels zelf uit elkaar haalt en weer in elkaar zet
  • Afsterven van planten
  • Het niet meer goed functioneren van electrische apparatuur