vragenoververhuizen.nl

Aanmelden gemeentehuis


Als u gaat verhuizen naar een andere gemeente komt daar een hoop bij kijken. U moet zich dan bijvoorbeeld na de verhuizing binnen 5 werkdagen aanmelden bij het gemeentehuis van de nieuwe gemeente. U hoeft dan niet meer terug naar uw oude gemeente om u daar uit te laten schrijven. Dit gebeurt automatisch. Het inschrijven kan op verschillende manieren. U kunt dit via de post doen of via het internet. Maar u kunt natuurlijk ook gewoon even langs gaan bij het gemeentehuis. Let wel op dat u de juiste papieren meeneemt. Zoals het indentiteitsbewijs van u en alle gezinsleden maar ook een eventueel trouwboekje. Als uw een auto of motor bezit is het verstandig om ook daarvan het inschrijvingsbewijs mee te nemen.

Als u het via het internet, post of fax doet denk er dan aan dat u het rijksregisternummer vermeld van alle inwonenden. 

In principe is het geen ramp als u zich niet inschrijft bij de nieuwe gemeente. Het is wel onverstandig omdat er een aantal rechten aan verbonden zijn. Bijvoorbeeld in verband met een uitwonende beurs of huursubsidie. 


Gebruik ook de handige vergelijktool en vergelijk eenvoudig offertes en prijzen van verhuisbedrijven bij jouw in de buurt.