vragenoververhuizen.nl

Hoe organiseer je een housewarming?


Na de verhuizing wil je je nieuwe stulpje natuurlijk aan iedereen laten zien. De housewarming is ideaal om al je vrienden, familie en kennissen uit te nodigen, en zo op één moment de rondleidingen te geven. Met de onderstaande drie stappen kan er niks mis gaan:

Stap1: Gastenlijst en uitnodigen

De eerste stap is natuurlijk om je gasten uit te nodigen. Maak een gastenlijst en kies een leuke uitnodiging uit. Je kunt deze bijvoorbeeld maken bij Kaartenhuis, waar je uit tientallen verschillende housewarming uitnodigingen kunt kiezen. Ook kun je er zelf kaarten ontwerpen door eigen foto’s te gebruiken.

Wat zet je op de kaart?
Vermeld op de kaart de datum van de housewarming, het tijdstip en een RSVP (zodat je gasten even laten weten of ze langskomen). En vergeet natuurlijk ook niet je nieuwe adres te noemen.

Stap2: Voorbereiding: Maak het gezellig in huis (of tuin)

Als je je gasten uitnodigt woon je vaak zelf nog niet zo lang in de nieuwe woning. Zorg bij de housewarming er wel voor dat het ook een beetje gezellig en helemaal klaar overkomt. Zet bijvoorbeeld wat planten neer, hang wat leuke schilderijen op. Het zijn vaak de laatste dingen die je doet na een verhuizing, maar het wordt er wel gelijk een stuk gezelliger mee. Ballonnen en slingers geven ook al snel een feestelijke uitstraling.

Heb je een tuin en laat het weer het toe? Vier het dan in de tuin. Dit is een ideale plek om lekker met elkaar een praatje te maken en er een gezellige avond of middag van de te maken. Een barbecue mag dan natuurlijk niet ontbreken en wellicht is het slim om een partytent neer te zetten.

Let ook op het aantal zitplekken. Er zijn verhuurservices voor klapstoelen die je hierbij kunnen helpen. Ook kun je terecht bij de kringloop om snel en goedkoop wat extra stoelen te regelen.

Stap3: Lekkere hapjes

Bij een housewarming horen natuurlijk ook lekkere hapjes. Schakel je vrienden in om je te helpen met het maken lekkere gezonde (of ongezonde) snacks, het uitdelen van een welkomstgebakje en natuurlijk ook bij het inschenken en bijschenken van de drankjes. Ideaal zijn de verschillende bezorgservices die je cadeaus aangeven letterlijk in huis sjouwen. Scheelt je zelf een rug.

Ook kan je kiezen voor een cateringservice. Zij komen dan langs met kant-en-klare hapjes in mooie pannen, dozen en andere decoratieve verpakkingen die je alleen nog maar op tafel hoeft te zetten.