vragenoververhuizen.nl

Opslagruimte


OpslagruimteEen mens verzamelt in zijn leven ontzettend veel spullen. Als u gaat verhuizen is het niet altijd mogelijk om al uw inboedel mee te nemen. Maar het kan ook zijn dat u, voordat u uw definitieve woning kunt betreden, eerst naar een (kleinere) wisselwoning moet verhuizen. U heeft dan de optie om tijdelijk uw inboedel op te laten slaan in een opslagruimte. Als u gaat verhuizen met een verhuisbedrijf kunt u via hun vaak een ruimte huren. Maar u kunt dit ook zelf regelen. Er bestaan ontzettend veel verschillende bedrijven die opslagruimtes aanbieden voor uw inboedel.

Ruimte

Een ruimte is er al van 1 m2. Op veel websites van bedrijven die opslagruimtes aanbieden kunt u makkelijk de ruimte die u nodig heeft berekenen. Dit doet u door in een speciaal invulformulier de inboedel die u wilt verhuizen in te voeren en het systeem rekent uit hoeveel ruimte u nodig heeft. Zo huurt u nooit een te groot of te kleine ruimte.

In de opslagruimte die u huurt staat uw inboedel meestal verwarmd en helemaal droog. Daarnaast is de ruimte 7 dagen per week bereikbaar van ca 06.00 uur tot 23.00 uur zodat u altijd (bijna) bij uw inboedel kan komen. Bij de ene opslagruimte kunt u met de auto bij de voorkant komen, bij een andere ruimte moet u een stukje lopen.

Wat mag u opslaan
In principe mag u alles opslaan. Inboedel, goederen, archief, voorraad enz. De grootte ervan maakt ook niet uit. Er mogen alleen geen ontvlambare (chemische) producten, bederfelijke levensmiddelen of illegale goederen in de ruimte worden opgeslagen worden.

Beveiliging
De beveiliging van de opslagruimte en uw inboedel is over het algemeen erg goed. Ten eerste bent u de enige die de sleutel of de code van de ruimte heeft en veel bedrijven hebben ook een beveiligingsbedrijf ingehuurd om de opslagruimte in de gaten te houden.

Extra diensten 

De bedrijven die opslagruimtes aanbieden komen u vaak tegemoet met extra diensten zoals:

  • Verhuur van busjes en aanhangwagens.
  • Verkoop of verhuur van verpakkingsmaterialen zoals verhuisdozen.
  • Gereedschapverhuur
  • Mederwerkers die u kunnen adviseren over van alles.