vragenoververhuizen.nl

Verhuisdozen


Verhuisdozen
Om al uw spullen te verhuizen zijn er tientallen verhuisdozen nodig. De dozen zijn er in verschillende soorten en maten. Als u verhuist met een verhuisbedrijf bieden zij meestal verhuispakketten aan waar verschillende verhuismaterialen inzitten waaronder ook dozen. Maar u kunt ook alleen verhuisdozen in bruikleen krijgen. U kunt dan kiezen uit nieuwe en uit tweedehands dozen. Het voordeel van deze verhuisdozen is dat ze van goede kwaliteit zijn er vaak goedkoper dan wanneer u ze zelf koopt.

Als u zelf verhuisdozen koopt kunt u dat bij verschillende winkels doen. Natuurlijk kunt u ze bij de meeste doe-het-zelf zaken kopen maar deze dozen zijn dan van mindere kwaliteit en vaak maar in 1 maat verkrijgbaar. Er zijn ook winkels die gespecialiseerd zijn in verhuismaterialen. Hier kunt u dan een van  goede kwaliteit dozen kopen maar ook andere soorten verhuisdozen zoals:

  • Garderobe doos: om uw kleding in te hangen
  • Boekendoos: om uw boeken in te verpakken
  • Dozen met vakverdeling: voor glazen en of serviesPlakbandPlakband en etiketten
Als u spullen hebt ingepakt is het verstandig om de doos ook dicht te plakken voordat er dingen uit vallen tijdens het verhuizen. Sommige dozen hebben geen plakband nodig maar andere weer wel. Gebruik bij het dichtplakken van uw doos breed en sterk plakband bijvoorbeeld ducktape.

Zet duidelijk op de verhuisdoos wat er in zit en voor welke kamer de doos is. Dit scheelt tijd tijdens het verhuizen maar ook erna.  U kunt dit doen met stift maar ook met etiketten. Let wel op dat als u etiketten van een boekhandel gebruikt deze moeilijk te verwijderen zijn. Op de verhuisdozen maakt dit niet veel uit maar op uw meubels wel. De etiketten laten dan namenlijk lijmresten en schade achter.