vragenoververhuizen.nl

Zakelijk


Zakelijke verhuizing

Een zakelijke verhuizing brengt vaak de nodige stress met zich mee. Naast dat er natuurlijk veel spullen (vaak ook nog duur) verhuist moeten worden ligt een bedrijf ook nog eens stil. En als een bedrijf stil ligt kan het geen geld verdienen. Tijd is dus geld. Een bedrijfsverhuizing moet daarom tot in puntjes geregeld worden zodat alles soepel en snel verloopt en er geen tijd verloren wordt. Als bedrijf zijnde is het daarom slim om een verhuisbedrijf in te schakelen die is gespecialiseerd in bedrijfs- en/of projectverhuizingen. Wij hebben voor u een aantal offertes aangevraagd bij verschillende verhuisbedrijven. De uitkomsten daarvan kunt u hieronder nalezen. 

LET OP!
De prijzen die genoemd worden zijn schattingen van de verhuisbedrijven zelf. Bijna alle verhuisbedrijven willen eerst een vrijblijvend  taxatiebezoek doen voordat ze een exacte prijs kunnen geven.  Deze taxatiebezoeken hebben wij niet laten doen. 

Al de offertes zijn aangevraagd via de websites van de desbetreffende verhuisbedrijven. De verhuisbedrijven hebben wij willekeurig uitgezocht. We hebben dus niet gekeken of ze zijn aangeschereven bij een organisatie voor verhuisbedrijven.

Algemene gegevens

Oud adres

Plaats
Amsterdam

Laadplaats
Laagbouw

Branche
Zakelijke dienstverlening

Nieuw adres

Plaats
Den Haag

Losplaats
Hoogbouw met lift

Aantal medewerkers
5

Verhuis gegevens

Aantal werkplekken
6

Soort verhuizing
Gehele inboedel

Gewenste service
Inpakken:  Nee
Uitpakken: Nee
Monteren: Nee
Demonteren: Nee
Computerapparatuur afkoppelen: Nee
Computerapparatuur aansluiten: Nee

Extra spullen
Kasten groot 3
Kasten middel groot 1
Kasten klein 2
Plantenbakken 3
Printer 3

Verhuisperiode
Juli 2008

 
 

Verhuisbedrijf A

Geschatte prijs € 1.163,- excl. B.T.W.

Hierbij zit inbegrepen:

  • Materiaal
  • Verzekering

Exclusief

  • Parkeerontheffing
Dit verhuis bedrijf heeft telefonisch contact met ons opgenomen na ontvangst van de offerte aanvraag. Tijdens dit gesprek heeft de persoon aan de lijn een prijsindicatie gegeven. Wij hebben hiervan geen schriftelijke offerte ontvangen.

Verhuisbedrijf B

Verhuisbedrijf B heeft telefonisch contact met ons opgenomen. Zij hebben voor ons een prijsindicatie gedaan van €1.100,- voor ongeveer 15 tot 20 m3. Hierbij weten we niet of dit bedrag incl. B.T.W. is of niet. Ook alle andere service is onbekend. Hier kon het verhuisbedrijf ons ook niets over vertellen zonder eerst een taxatiebezoek te hebben afgelegd.

Verhuisbedrijf C

Geschatte prijs € 980,- excl. B.T.W.

Hierbij is inbegrepen:

  • Veruisdozen en het leveren en ophalen daarvan
  • verzekering tot € 100.000,-
Het verhuisbedrijf levert als extra dienst het inpakken van speciale kwetsbare goederen.

Andere verhuisbedrijven

Naast deze 3 verhuisbedrijven hebben wij nog meer offertes aangevraagd. De desbetreffende verhuisbedrijven willen of alleen eerst een taxatiebezoek doen voordat ze een prijs opgeven of ze reageren helemaal niet.

Wat viel er nog meer op

Naast de onderlinge verschillen in prijs en service die de verhuisbedrijven geven zijn er nog een aantal opvallende dingen:

  • Bijna geen van alle verhuisbedrijven waarbij we een offerte hebben aangevraagd heeft het over een parkeerontheffing.  Een parkeerontheffing is soms nodig als de straat waarin u woont moeilijk begaanbaar is. Dan kunt u of het verhuisbedrijf bij de gemeente een parkeerontheffing aanvragen. Als u dit niet doet en het is wel verplicht dan riskeert u boetes.
  • De meeste verhuisbedrijven bellen eerst op voordat ze een offerte sturen. Daarbij dringen ze er vaak op aan om eerst een taxatiebezoek te laten doen.
  • De verhuisbedrijven berekenen op verschillende manieren het volume van de inboedel. Bij sommige hoeft u alleen maat het aantal werkplekken in te vullen en bij een ander kunt u een hele lijst met meubilair aanvinken. Ga dus niet altijd uit van de laagste prijs want vaak is de inboedel niet goed berekend. In de meeste gevallen is het zelfs meer.
  • Bij sommige verhuisbedrijven is het niet duidelijk of er bij de prijs ook een verzekering is inbegrepen. Let hier goed op want sommige verhuisbedrijven bieden geen verzekering als u de verhuisdozen zelf in en uitpakt.
  • Bijna alle verhuisbedrijven  reageren pas na een of twee weken. Begin dus optijd met het aanvragen van een offerte. Telefonisch een offerte aanvragen gaat vaak sneller dan online.